Tiramisu reţetă originala este un desert rapid si delicios, adorat in intreaga lume, ce se face din doar 3 ingrediente. Dar noi iti aratam reteta cea mai apropiata de versiunea originala a tiramisu-ului.
Intai se face crema pentru tiramisu.
Galbenusurile se freaca cu zaharul pana cand acesta se topeste si crema ia o culoare alburie. Se bat albusurile pana cand se intaresc.
(este interzis a se folosi castron din metal la prepararea acestei creme). Crema de branza Mascarponne se mixeaza putin pentru a deveni foarte fina, se adauga esenta de rom si se mai mixeaza putin. Se adauga galbenusurile, albusurile batute si se amesteca usor cu o paleta de silicon. Crema este gata. In continuare se amesteca espresso rece (la temp. camerei) cu lichiorul Amaretto.
Foarte mare atentie la inmuiarea piscoturilor. Mai intai se pregateste o tava dreptunghiulara ( 38 x 30 cm) pe care se presara cacao. Se iau cate doua piscoturi care doar se baga si se scot imediat din siropul espresso facut si se asaza imediat pe tava unul langa altul.
Cand tava a fost in totalitate acoperita cu piscoturi, se asaza jumatate din crema facuta. Se continua cu cealalta jumatate de piscoturi care se asaza in sens invers decat primele, dupa care se pune ultima parte de crema. Se modeleaza marginile pentru a arata frumos. Se introduce la frigider cca. 20 minute, dupa care se scoate si se pudreaza cu cacao (inclusiv marginile laterale), dupa care se da la frigider 12 ore.
Tiramisu original se serveste rece portionata dreptunghiular.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri calePentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaPentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si ouaUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii