Tiramisu reţetă cu ciocolata

Tiramisu cu ciocolata este o variatiune delicioasa a celebrului desert Tiramisu, pornind initial de la reţeta originala, nu am niciun dubiu ca odata ce o incercati o s-o repetati. Ca orice reteta de tiramisu si aceasta se pregateste foarte usor.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Tiramisu reţetă cu ciocolata

Ingrediente

  • 20 g ness
  • 30 ml apa fierbinte
  • 375 ml frisca
  • 250 ml mascarpone
  • 60 ml lapte condensat (cel indulcit
  • nu cel pt cafea)
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 250 g piscoturi(cca 45 de piscoturi)
  • 250 ml cafea tare aromatizata cu rom sau lichior
  • eu am pus Amaretto
  • 50 g ciocolata amaruie pentru decor
  • eu am pus cacao amaruie

Mod de preparare

Dizolvam mai intai ness-ul cu apa fierbinte intr-o cescuta, lasam la racit.

Batem frisca lichida. Eu am nimerit o frisca de nu vroia deloc sa se bata, mi-a facut o multime de nervi.

Batem si mascarponele impreuna cu laptele condensat pana devine o crema.

Adaugam si ness-ul rece si amestecam.

Topim ciocolata amaruie si o turnam incet in crema de mascarpone, amestecam pana se omogenizeaza bine. Adaugam si frisca peste si amestecam. Crema rezultata, o dam la rece:).

In cafeau rece am pus 2 linguri de Amaretto , mmm.. ce bine miroase.

Incepem sa asamblam, asezam un strat de piscoturi pe un platou, le insiropam cu cafea si intindem crema. Repetam pana terminam piscoturile si crema.

Decoram cu cioco razuita, la mine cu cacao amaruie. Se da la rece pentru 5 ore.

Am fost foarte incantata de noua reteta, chiar imi doream sa incerc si altceva. E pe gustul meu, cu cioco multa si cafea Sper si voua sa va placa!

Reteta de tiramisu cu ciocolata a fost propusa de Aliza pe forum culinar.


Serviti tiramisu cu ciocolata de la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
2
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
4
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia