Thumbprint cookies (Prajituri cu gem)

Untul si brinza se lasa la temperatura casei sa sa se poate lucra cu ele. Intr-un vas se amesteca faina, untul si brinza, din care se face o coca potr

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250g brinza crema Philadelphia
  • 250g unt
  • faina cit cuprinde (cam 500 g) ca sa iasa o coca potrivit de tare
  • gem preferat
  • zahar pudra pentru rostogolirea prajiturilor

Mod de preparare

Untul si brinza se lasa la temperatura casei sa sa se poate lucra cu ele. Intr-un vas se amesteca faina, untul si brinza, din care se face o coca potrivita de tare. Se lasa la frigider peste noapte (sau se poate coace atunci, dar peste noapte este mai frageda). In ziua urmatoare se iau din ea bucatele cit o nuca pe care le rulam in palma sub forma de mingi micute. Se aseaza mingile pe o tava cu putina distanta intre ele pentru ca vor creste putin. Cu degetul mare se face cite o adincitura in fiecare unde se pune cu lingurita putin gem. Se coc la foc potrivit pina sunt galben-auriu. Se scot si se ruleaza fierbinti in zahar praf. Atentie: gemul fierbinte arde, asa ca fiti atenti cum lucrati cu ele.

VARIATIE:

1. Daca pregatiti o coca mai groasa, aceasta se poate intinde si taia patratele, puneti la mijloc gemul si faceti din ele perinite.


2. Taiati triunghiuri, puneti isoscele (cu doua laturi egale si mai lungi decit cea de a 3-a). Puneti gemul pe triunghi linga latura mai scurta si rulati. Indoiti-le putin sub forma de cornulete.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de pui reteta video

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Ciorba cu carne de porc
2
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
5
Retete de Pasti

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao

Niciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
Parteneri
Ciorba de salata cu jumari de porc, smantana si ou
Bucataras.RO

Ciorba de salata cu jumari de porc, smantana si ou

Aparent grea, este o ciorbita lejera...chiar buna dupa atatea preparate greu digerabile.

Ciorba de salata cu jumari de porc, smantana si ou
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala