Terina de ciocolata alba si neagra

Se unge cu ulei o tigaie de aprox. 22x11x 6cm. Se tapeteaza cu folie alimentara apoi se asaza pe fund un strat de hartie pentru copt. Se topeste cioc

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • putin ulei
  • pentru uns
  • 200g ciocolata alba
  • bucatele
  • 568g frisca lichida
  • 300g ciocolata neagra
  • 2 albusuri mari de ou

Mod de preparare

Se unge cu ulei o tigaie de aprox. 22x11x 6cm. Se tapeteaza cu folie alimentara apoi se asaza pe fund un strat de hartie pentru copt.

Se topeste ciocolata alba in bain-marie si se lasa sa se racoreasca putin.

Se bat cu mixerul 200ml de frisca pana devine batoasa. Se da deoparte pana se prepara stratul negru.

Se topeste ciocolata neagra pe bain-marin apoi se indeparteaza de sursa de caldura si se lasa la racorit aprox. un minut. Incetul cu incetul, se amesteca

restul de frisca lichida in ciocolata topita pana se omogenizeaza si se ingroasa.

Se bat albusurile bine, se adauga pentru inceput o

treime din ele in crema obtinuta, pana se subtiaza, apoi se incorporeaza intreaga cantitate.

Pentru a pregati terina, se toarna jumatate din amestecul negru intr-o forma de chec si se netezeste suprafata.

Se adauga amestecul alb si se netezeste, iar deasupra restul de amestec negru, avand grija sa nu se strice

stratul de mijloc.

Se acopera si se da la rece pentru cel putin 2 ore.

Se scoate pe o farfurie prin intoarcerea formei in care a fost pregatita, ajuntandu-va de marginile foliei.

Se indeparteaza total folia alimentara si hartia pentru copt.
Alte retete recomandate:

Ciocolata de casa

Negresa de post

Crema de zahar ars

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat
Bucataras.RO

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

Aceste plăcinte cu mere sunt delicioase, se fac super ușor și nu ai nevoie de multe ingrediente. Le poți savura...

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide