Se pune faina pe planseta, se face o adancitura si se adauga zaharul, sarea, apa, oul si untul, frecat inainte. Se framanta bine aluatul, se aduna in
Se pune faina pe planseta, se face o adancitura si se adauga zaharul, sarea, apa, oul si untul, frecat inainte. Se framanta bine aluatul, se aduna in forma de minge si se lasa sa se odihneasca 2 ore. Se ung cu unt formele pentru tarte mici. Se intinde o foaie de 5 mm grosime, se taie rondele putin mai mari decat formele si se preseaza aluatul in ele. Se inteapa aluatul cu o furculita, se acopera cu o hartie si se pun cateva boabe de fasole ca sa-l apese. Se coc tartele in cuptorul cald, la foc potrivit, timp de 30 de minute.
Cand sunt gata, tartele se scot din forme, se pun pe un platou si se
umplu cu boabe de struguri peste care se toarna sirop din dulceata,
dupa gust.
Alte retete de dulciuri:
Prajitura cu mere si crema de branza
Budinca de orez cu mere
Tort de mere
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPastele integrale cu dovlecel, ardei gras, ciuperci, ceapa si usturoi, sunt satioase si la final poti sa le presari si un pic...
Paste integrale cu legume
Comentarii