Tarte cu piure de mere si frisca

Merele se curata de coaja, se taie in bucati mai mari si se pun la fiert in apa pentru 7-8 minute. Se scurg de apa ,se adauga unt, scortisoara, zahar

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa
Tarte cu piure de mere si frisca

Ingrediente

  • Blat:
  • 150 g faina
  • 50 g migdale macinate fin
  • 1 galbenus
  • 70 g zahar farin
  • 100 g unt
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • coaja rasa de lamaie
  • Piure de mere:
  • 3 mere
  • 20 g unt
  • 3 linguri zahar farin
  • 1 lingurita scortisoara
  • Crema:
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura crema de branza
  • esenta vanilie
  • Decor:
  • fulgi de migdale
  • scortisoara
  • frisca

Mod de preparare

Merele se curata de coaja, se taie in bucati mai mari si se pun la fiert in apa pentru 7-8 minute. Se scurg de apa ,se adauga unt, scortisoara, zahar farin si se paseaza cu blenderul.

Crema:

Se bat bine ouale cu zaharul, se adauga faina, esenta, crema de branza si se mixeaza bine.

Blat:

Se face un aluat potrivit de moale din unt, zahar, galbenus de ou, lamaie si faina. Se garnisesc formele de tarta cu el si se inteapa cu furculita din loc in loc. Se umplu tartele cu o lingura cu crema, in mijloc se aseaza o lingura cu piure de mere si se presara fulgi de migdale. Se coc in cuptorul incins bine inainte, timp de 20-25 minute.


Dupa ce se racesc bine se decoreaza cu frisca, fulgi de migdale si se presara scortisoara. Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
2
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
3
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
4
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
5
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia