Aceasta reteta delicioasa de tarte cu martipan este foarte usor de realizat. Gasiti aceasta reteta de tarte pe culinar.ro, alaturi de alte retete cu martipan.
Aceasta reteta delicioasa de tarte cu martipan este foarte usor de realizat. Pentru aceasta reteta de tarte framanta un aluat din faina, unt, zahar pudra, galbenusuri, migdale si 1-2 linguri apa rece. Se infasoara in folie si se lasa aluatul la frigider 30 de minute. Separat, se lasa caisele la scurs, apoi se taie felii, se calesc cu suc de lamaie, miere si 2 linguri apa. Se lasa la racit. Se intinde o foaie de aluat si se decupeaza 4 discuri cu raza de 14 cm. Se asaza in 4 forme mici de tarta unse si se coc blaturile 12 minute. Se rade masa de martipan si se amesteca impreuna cu frisca, oul si se toarna apoi compozitia in forme, care se coc 15 minute. Se scot, dupa care se lasa la racit.
Se asaza deasupra caisele si se servesc tartele cu frisca batuta cu scortisoara.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...
Chec negruReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii