Tarte cu ciocolata si nuci Macadamia

Incalzim cuptorul la 170°C. Intindem aluatul pentru prajituri pana ajunge de grosimea unei monede si se decupeaza 4 forme de tarta (aprox. 10x3 cm)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 375g aluat pentru prajituri
  • 200g ciocolata neagra
  • 2 linguri frisca lichida
  • 1 lingura de amaretto/coniac
  • 2 oua mari
  • plus 1 galbenus
  • 50g zahar tos
  • 85g nuci
  • Pentru decor:
  • zahar pudra

Mod de preparare

Incalzim cuptorul la 170°C. Intindem aluatul pentru prajituri pana ajunge de grosimea unei monede si se decupeaza 4 forme de tarta (aprox. 10x3 cm).

Se inlatura excesul de aluat cu ajutorul unui sucitor cu care se niveleaza marginile.

Se lasa sa se intareasca in frigider aprox. 30 de minute. Se infasoara in hartie pentru copt si se coace pe o tava aprox. 15 minute.

Se indeparteaza hartia si se mai lasa la cuptor aprox. 3-5 minute, pana aluatul capata o textura aurie, de biscuit.

Intre timp se topesc pe bain-marin ciocolata si frisca amestecate cu alcool.

Ouale, galbenusul si zaharul se bat pana se transforma

intr-o spuma.

Se incorporeaza ciocolata topita si mare parte din cantitatea de nuci.

Se imparte amestecul de ciocolata in forme si se presara cu restul de nuci.

Tartele necoapte inca pot fi acum congelate.

Se coc timp de 12 minute (sau 20 daca au fost inghetate in prealabil).

Capacelele tartelor se vor umfla in vreme ce mijlocul va ramane moale.
Ornam cu zahar pudra.

Alte retete recomandate:

Tiramisu cu lamaie

Pasca fara aluat

Cozonac de post

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat
Bucataras.RO

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

Aceste plăcinte cu mere sunt delicioase, se fac super ușor și nu ai nevoie de multe ingrediente. Le poți savura...

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide