Merele se spala, se curata de coaja, se scot cotoarele si se impart in doua si apoi fiecare jumatate se taie in 4 sau 5 felii. Imediat dupa taiere se
Merele se spala, se curata de coaja, se scot cotoarele si se impart in doua si apoi fiecare jumatate se taie in 4 sau 5 felii. Imediat dupa taiere se stropesc cu zeama de lamaie sa nu se oxideze. Pregatim caramelul. Topim untul, adaugam zaharul si lasam sa fiarba, la foc mic, timp de 5 minute, pana capata o culoare maro. Aluatul se decupeaza dupa forma de tava pe care o avem. Se toarna peste aluat, in tava caramelul fierbinte, se aseaza feliile de mar, se presara scortisoara peste, se acopera cu o foaie de aluat si se baga la cuptor pentru cca 30 min.
Dupa ce se scoate din cuptor, se aseaza o farfurie intinsa sub tava si se rastoarna tarta.
Alte retete recomandate:
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPastele integrale cu dovlecel, ardei gras, ciuperci, ceapa si usturoi, sunt satioase si la final poti sa le presari si un pic...
Paste integrale cu legume
Comentarii