Tarta racoritoare cu nuca, sos caramel si branza

Se monteaza cutitul de plastic la robot. Se pun ingredientele pentru blat si se amesteca la turatie mare pana cand aluatul se aduna intr-o bila. Se s

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tarta racoritoare cu nuca, sos caramel si branza

Ingrediente

  • 200g faina
  • 1 ou
  • 100g unt
  • 2 linguri de smantana
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1/2 plic praf de copt
  • Nuca caramel:
  • 100g zahar
  • 140g nuca macinata
  • 6 linguri smantana
  • Crema de branza:
  • 500g branza
  • 100 zahar pudra
  • plic budinca vanilie
  • 3 oua mari
  • 100g unt moale
  • coaja rasa de la o lamaie

Mod de preparare

Se monteaza cutitul de plastic la robot. Se pun ingredientele pentru blat si se amesteca la turatie mare pana cand aluatul se aduna intr-o bila. Se scoate, se inveleste in folie de plastic si se pune in frigider, minim 30 minute. Se caramelizeaza 100g zahar, se adauga 6 linguri smantana usor incalzita si se amesteca, pe foc, pana se formeaza sosul de caramel. Se ia de pe foc si se adauga nuca macinata putin mai mare, apoi se lasa la racit.

Pentru crema da branza, se separa ouale si se bat albusurile spuma. In alt vas se amesteca branza cu zaharul, untul moale, galbenusurile si coaja de lamaie. Se adauga albusurile, avand grija sa nu batem prea mult. Se pregateste forma de tarta pentru copt, decupand un cerc din hartie pergament dupa marimea fundului detasabil al tartei.

Pe o folie de plastic curata se presara putina faina si se intinde o foaie rotunda de aluat. In mijlocul ei se asaza hartia pergament, cu ajutorul careia blatul se va aseza mai usor in forma. Blatul trebuie sa depaseasca hartia, cu 4-5 cm. Se rastoarna blatul cu ajutorul foliei de plastic, printr-o miscare rapida, in forma pentru tarta. Se indeparteaza folia si se potrivesc marginile aluatului, care trebuie sa fie cat inaltimea formei de tarta. Pe blat se asaza, in strat uniform, nuca caramelizata, iar deasupra umplutura cu branza. Se niveleaza cu o spatula si se uniformizeaza marginile blatului cu o furculita, apasand pe acesta pana aproape de crema de branza. Se da tarta la cuptor, la foc mic, deoarece trebuie sa aiba timp sa se coaca atat blatul, cat si umplutura. Dupa ce s-a copt, se lasa la racit, apoi se introduce la frigider, in forma de tarta timp de 4-5 ore sau pana cand s-a racit complet.

Se scoate tarta din forma, se asaza pe un platou si se pudreaza cu zahar.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
1
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
2
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
3
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
4
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
5
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia