Se monteaza cutitul de plastic la robot. Se pun ingredientele pentru blat si se amesteca la turatie mare pana cand aluatul se aduna intr-o bila. Se s
Se monteaza cutitul de plastic la robot. Se pun ingredientele pentru blat si se amesteca la turatie mare pana cand aluatul se aduna intr-o bila. Se scoate, se inveleste in folie de plastic si se pune in frigider, minim 30 minute. Se caramelizeaza 100g zahar, se adauga 6 linguri smantana usor incalzita si se amesteca, pe foc, pana se formeaza sosul de caramel. Se ia de pe foc si se adauga nuca macinata putin mai mare, apoi se lasa la racit.
Pentru crema da branza, se separa ouale si se bat albusurile spuma. In alt vas se amesteca branza cu zaharul, untul moale, galbenusurile si coaja de lamaie. Se adauga albusurile, avand grija sa nu batem prea mult. Se pregateste forma de tarta pentru copt, decupand un cerc din hartie pergament dupa marimea fundului detasabil al tartei.
Pe o folie de plastic curata se presara putina faina si se intinde o foaie rotunda de aluat. In mijlocul ei se asaza hartia pergament, cu ajutorul careia blatul se va aseza mai usor in forma. Blatul trebuie sa depaseasca hartia, cu 4-5 cm. Se rastoarna blatul cu ajutorul foliei de plastic, printr-o miscare rapida, in forma pentru tarta. Se indeparteaza folia si se potrivesc marginile aluatului, care trebuie sa fie cat inaltimea formei de tarta. Pe blat se asaza, in strat uniform, nuca caramelizata, iar deasupra umplutura cu branza. Se niveleaza cu o spatula si se uniformizeaza marginile blatului cu o furculita, apasand pe acesta pana aproape de crema de branza. Se da tarta la cuptor, la foc mic, deoarece trebuie sa aiba timp sa se coaca atat blatul, cat si umplutura. Dupa ce s-a copt, se lasa la racit, apoi se introduce la frigider, in forma de tarta timp de 4-5 ore sau pana cand s-a racit complet.
Se scoate tarta din forma, se asaza pe un platou si se pudreaza cu zahar.
Alte retete recomandate:
Aceasta reteta de prajitura este perfecta pentru sarbatorile de iarna. Perele posate in vin surprind toate aromele iernii,...
Prajitura aromata cu pere intregiAlaturi de taieteii de casa, ciorba de pui va avea gustul perfect pentru mesele in familie
Ciorba de Pui cu Taietei - Reteta videoPentru gulas unguresc carnea se curata de pielite, se spala si se taie bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt....
Gulas ungurescNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereFlan de queso este o reteta spaniola ce seamana cu crema de zahar ars, doar ca se face cu crema de branza.
Flan de queso (flan de branza)Briosele simple cu iaurt sunt un desert delicios pe care il puteti realiza impreuna cu copiii dumneavoastra. Pentru aceasta...
Briose simple cu iaurtIncercati aceasta reteta simpla si gustoasa de clatite pufoase (pancakes). Cu doar cateva ingrediente de baza, veti obtine...
Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes
Comentarii