Tarta racoritoare cu grapefruit

Tarta racoritoare cu grapefruit este un desert simplu si delicios. Pentru aceasta reteta de prajitura aveti nevoie de un grapefruit roz si un pumn de fructe de padure congelate.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tarta racoritoare cu grapefruit

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 1 ou
  • 100-150g unt
  • un praf de sare
  • 2-3 linguri lapte
  • faina cat cuprinde(cca 300gr)
  • Crema:
  • 3 galbenusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 50 ml lapte
  • 300 ml frisca (de preferat animala 25-30% grasime)
  • 1 plic gelatina
  • vanilie
  • 1 grapefruit roz
  • mare
  • un pumn de fructe de padure congelate(optional)

Mod de preparare

Tarta racoritoare cu grapefruit este un desert simplu si delicios. Pentru aceasta reteta de prajitura se face intai un aluat amestecand toate ingredientele mai sus mentionate, se pune in tava de tarta cu ceva greutate deasupra (sare, fasole sau orez ) si se pune la cuptor. Dupa 10 minute,se indeparteaza greutatea si se lasa inca coinci minte sa se rumeneasca.
Pentru crema frecam galbenusurile cu laptele, zaharul si vanilia si le punem la bainmarie sau pe plita la treapta mica amestecand continuu, pana se ingroasa. Dupa racire adaugam frisca lichida si batem putin cu mixerul, pana cand prinde amestecul consistenta de crema, adaugam si gelatina hidratata si umplem coaja de tarta.
Fructul se decojeste si se adauga peste crema, impingandu-le usor inauntru, iar fructele de padure se presara la suprafata.


Tarta racoritoare cu grapefruit este delicioasa dupa o zi la rece, insa cine nu poate astepta atat, o poate incerca dupa cel putin 2-3 ore.
Pentru aceasta reteta, as avea mare nevoie de un cantar electronic Vitesse pentru bucatarie de pe www.pentrugatit.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de morcovi
1
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
2
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
3
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia