1. Se intinde aluatul pe o suprafata tapetata cu putina faina pana se obtine un dreptunghi de 3 mm grosime, sau o forma rotunda de tarta cu diametrul
1. Se intinde aluatul pe o suprafata tapetata cu putina faina pana se obtine un dreptunghi de 3 mm grosime, sau o forma rotunda de tarta cu diametrul de 24 cm.
2. Se inteapa aluatul cu o furculita si se lasa sa se stea 20 minute. Intre timp se incinge cuptorul la 160 grade Celsius.
3. Se tapeteaza tava cu hartie de copt. Se coace 20 minute pana cand aluatul capata o culoare aurie.
4. Se unge aluatul cu albus apoi se intoarce si se mai lasa in cuptor inca 2 minute. Se scoate si se lasa la racorit.
5. Se taie fiecare piersica in 6 bucati.
6. Se incalzesc intr-o cratita mare la foc mediu vinul, zaharul, sucul de lamaie si 100 ml de apa pana cand zaharul s-a dizolvat complet.
7. Se da in clocot, se da flacara pe mic si se adauga bucatile de piersica.
8. Se lasa la clocotit aproximativ 10 minute, pana cand piersicile s-au inmuiat.
9. Se scot piersicile si se lasa la racorit. Se fierbe restul de sirop pana cand raman aproximativ 6-8 linguri de lichid.
10. Pentru umplutura: se toaca marunt migdalele si alunele.
11. Se bat cu mixerul untul si zaharul pana se obtine o crema.
12. Se toarna treptat ouale batute, amestecand cu grija.
13. Se presara migdalele si alunele tocate, faina si coaja de lamaie si se amesteca pana cand toate ingredientele sunt omogenizate.
14. Se rastoarna umplutura peste tarta si se niveleaza. Se aranjeaza deasupra bucatile de piersica si se da la cuptor 30 minute pana cad se rumeneste tarta.
15. Dupa ce se scoate din cuptor, tarta se unge cu sirop.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii