Tarta de mere rasturnata

Tarta de mere rasturnata, aceasta prajitura cu mere, este delicioasa si foarte usor de preparat. Este o prajitura de casa foarte usor de preparat, numai buna de incercat.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tarta de mere rasturnata

Ingrediente

  • 2 linguri de miere
  • 300g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita cuisoare macinate
  • 225g unt
  • un varf de sare
  • coaja de la 1 lamaie
  • 2 oua
  • 200g zahar
  • 150g malai grisat
  • 1 lingurita praf de copt
  • 4 mere

Mod de preparare

Se curata merele de coaja si samburi, se taie in sfarturi si se stropesc cu suc de lamaie. Se incinge cuptorul la 180 grade celsius si se tapeteaza cu hartie o forma rotunda cu diametrul de 22cm. Se pune la foc mic mierea impreuna cu 150g zahar, zaharul vanilat, scortisoara si cuisoarele macinate. Compozitia astfel formata se toarna in tava si se uniformizeaza. Deasupra se aranjeaza sferturile de mere.

Se bat 150g de unt cu 150g de zahar, vf de sare si coaja de lamaie. Se mixeaza pana cand devine o spuma, apoi se adauga cele doua oua pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Adaugam faina de malai grisata amestecata cu praful de copt. Turnam acest aluat peste feliile de mere si bagam prajitura cu mere la cuptor pentru aproximativ 45 de minute.


Prajitura rasturnata cu mere se rastoarna dupa ce o lasam putin sa se odihneasca. Se poate servi atat rece cat si calda cu frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu branza si cirese
1
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
2
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
3
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
4
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia