Baza la tarta se face din 25 de biscuiti razuiti amestecati cu unt sau aluat frantuzesc sau baze de tarte. Se amesteca biscuitii facut praf cu unt si
Baza la tarta se face din 25 de biscuiti razuiti amestecati cu unt sau aluat frantuzesc sau baze de tarte. Se amesteca biscuitii facut praf cu unt si se pune pe fundul unei tavi de tarta si pe peretii acesteia cam 2 centimetri (crema trebuie sa ramana inauntru). Se separa galbenusurile de albusuri. Se amesteca galbenusurile cu laptele condensat, faina, zeama de lamaie si coaja de la o lamiie si se bate bine. Se toarna rezultatul ca o crema peste baza de tarta si se baga la cuptorul deja incalzit la 180º vreo 15 minute. Intre timp se bat albusurile spuma si se pun cele 3 linguri de zahar. Dupa 15 minute se acopera tarta cu bezeaua rezultanta si se baga din nou la cuptor pina se face bezeaua aurie. Se scoate, se raceste, se baga la frigider.
Se serveste rece. Reteta Tarta de Lamaie a fost propusa de Lusi pe forum culinar.ro
Alte retete cu lamaie gasiti aici:
Tiramisu cu lamaie,
Tort de lamaie usor si delicios,
Tort cu lamaie
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verde
Comentarii