Tarta cu zmeura si crema aerata

Pentru retete de primavara Delicioasa!!!

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Tarta cu zmeura si crema aerata

Ingrediente

  • Blat:
  • 150 g unt
  • 200 g faina
  • 50 g amidon de porumb,
  • 1 ou
  • 70 g zahar pudra
  • Crema aerata:
  • 2 oua
  • 200 ml sirop de zmeura (daca nu avem inlocuim cu lapte)
  • 2 linguri de amidon de porumb
  • 5 linguri de zahar
  • 100 g unt
  • Decor:
  • 250 g zmeura proaspata
  • 1 plic Gelee tort
  • 150 ml sirop de zmeura

Mod de preparare

1. Preparam blatul mixand untul moale, la temperatura camerei cu zaharul si oul apoi adaugam faina amestecata cu amidonul. Se lasa 30 de minute la rece apoi se intinde in foaie potrivita dupa forma care o avem, indepartand surplusul de aluat si se da la copt 5 minute la foc iute apoi inca 10 la temperatura potrivita pana se rumeneste usor.

2. Se prepara crema astfel. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu 6 linguri de zahar apoi se da deoparte. Galbenusurile se amesteca cu un pic de sirop apoi se adauga amidonul amestecand continuu.

Se toarna tot siropul si se pune la bain marie pana se ingroasa,amestecand continuu.

Cand incepe sa se ingroasa se adauga bezeaua batuta si se mai lasa cca 5 minute ,amestecand usor.

Se opreste focul si se incorporeaza si untul ramas.

Se toarna peste blatul copt, se decoreaza cu zmeura proaspata, apoi se pregateste jeleul conform instructiunilor de pe plic si se taorna cald deasupra zmeurei.

Se da la rece cel putin 3 ore, de prefertat de seara pana dimineata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de loboda cu omleta
1
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
2
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
3
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
4
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
5
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce