Batem bine untul cu zaharul si galbenusurile. Adaugam esenta, coaja de lamaie, macul, praful de copt stins in zeama de lamaie si faina. Framantam bin
Batem bine untul cu zaharul si galbenusurile. Adaugam esenta, coaja de lamaie, macul, praful de copt stins in zeama de lamaie
si faina.
Framantam bine sa ne iasa un aluat mai moale, nu foarte vartos
pe care il vom intinde si il vom pune intr-o forma unsa cu ulei si
tapetata cu faina.
Intepam aluatul din loc in loc, cu o furculita. Dam forma la cuptor pentru 6-7 minute sa se coaca doar pe jumatate.
Pentru umplutura:
Punem pe foc apa cu zaharul si lasam sa fiarba pana se formeaza
un sirop gros, in care vom adauga visinele -fara samburi.
Oprim focul si lasam visinele sa se raceasca in sirop. Dupa ce s-au racit le scoatem, le scurgem bine si le amestecam cu grisul.
Pentru decor:
Batem bine albusurile cu zaharul si esenta pana obtinem bezeaua.
Scoatem forma din cuptor, presaram 3 linguri cu pesmet, adaugam amestecul de visine, presaram din nou 3 linguri cu pesmet iar deasupra repartizam bezeaua. Bagam din nou tarta la cuptor,
pentru inca 20-25 minute la foc mic, avand grija sa nu ardem
bezeaua.
Siropul in care am tinut visinile il punem din nou pe foc si il lasam sa fiarba pana se ingroasa bine. Dupa ce scoatem tarta din cuptor,
o lasam sa se raceasca si o stropim cu siropul de visine.
Taiem tarta cu un cutit inmuiat mereu in apa rece.
Alte dulciuri retete recomandate:
Salata de portocale
Prajitura cu visine
Ciocolata de casa
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniPentru "Saptamana barbatilor care gatesc". Ma gandesc ca nu este asa de greu sa pregatiti ceva bun si aspectuos copiilor,...
Budinca bicoloraIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii