Tarta cu struguri

Se bat albusurile cu zaharul vanilat. Galbenusurile se freaca cu 5 linguri de zahar,coaja de lamaie si extarctul de vanilie, si se adauga la albusuril

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tarta cu struguri

Ingrediente

  • 500 g struguri fara samburi(cei pt. stafide)
  • 5 oua
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • 5 linguri zahar
  • 1-2 pliculete zahar vanilat
  • extract de vanilie
  • ceva coaja de lamaie
  • 1 lingura rasa praf de copt
  • 1 budinca vanilie(care se prepara dupa instructiunile de pe plic)
  • gelatina de acoperit strugurii(se prepara dupa instructiunile de pe plic)
  • 2-3 linguri de apa rece

Mod de preparare

Se bat albusurile cu zaharul vanilat. Galbenusurile se freaca cu 5 linguri de zahar,coaja de lamaie si extarctul de vanilie, si se adauga la albusurile batute spuma,se amesteca.

Faina se amesteca cu amidonul si praful de copt si se incorporeaza usor in compozitia de mai sus. Se pun 2-3 linguri de apa rece in aluat si se amesteca usor, mai departe.

Ungeti o tava cu margarina si tapetati cu faina,turnati aluatul in tava.Luati cam o mana plina din strugurii spalati si uscati si presarati peste aluat .Se da la cuptor la 160gC-170gC, timp de 35 minute(faceti test cu scobitoarea).

Se scoate blatul si se lasa la racit, pe un gratar.

Intre timp se prepara budinca.

Cand blatul e rece, se toarna budinca peste el(nu trebuie sa o folositi toata), un strat subtire,atat cat sa fixeze boabele de struguri.

Strugurii se pun peste budinca.

Acum preparati gelatina, asa calda se pune peste struguri.

Eu am pus cu o lingura,am inceput din mijlocul tartei.
Pofta buna!

Reteta Tarta cu struguri a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro

Alte retete de tarte gasiti aici:

Tarta cu ciocolata,

Tarta cu mere si crema de vanilie,

Tarta cu mere si chec de lamiie

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Rulada cu dulceata de visine
Bucataras.RO

Rulada cu dulceata de visine

Din nou am ales să pregătesc un desert foarte simplu, asta şi pentru că azi urma să mai pregătesc ceva. Până la...

Rulada cu dulceata de visine
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide