Tarta cu samburi de pin si nuci de Pecan

Tarta cu samburi de pin si nuci de Pecan este o reteta simpla. Aceasta tarta mai contine, pe langa samburi de pin si nuci de pecan, alune, zahar, oua si unt moale.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluatul fraged;
  • 180 gr faina
  • sare
  •  70 gr zahar
  • 1 galbenus
  •  120 gr unt rece
  • Pentru aluatul de chec:
  • 100 gr unt moale
  •  100 gr zahar
  • 4 oua
  •  120 gr alone
  • 60 gr faina
  •  200 gr nuci de pecan
  • 100 gr samburi de pin
  • 1 lingura zahar pudra

Mod de preparare

Tarta cu samburi de pin si nuci de Pecan se prepara astfel: se amesteca ingredientele pentru aluatul fraged si se framanta bine. Se infasoara apoi in folie si se lasa la frigider 30 de minute. Se intinde apoi o foaie subtire de aluat si se tapeteaza cu ea o forma de tarta. Se pune deasupra o foaie de hartie de copt, peste care se presara fasole boabe. Blatul se coace 20 de minute in cuptorul incins. Separat, se bate untul cu zaharul, pentru aluatul de chec. Se adauga putina sare, ouale, faina si alunele macinate. Se scoate apoi blatul de tarta din cuptor, se indeparteaza fasolea si hartia de copt, dupa care se rastoarna deasupra blatul de chec. Se adauga nucile de pecan, samburii de pin, dupa care se introduce in cuptor la copt, aproximativ 30 de minute.


Se serveste pudrata cu zahar.

Alte retete de dulciuri:

Gogosi pufoase

Cornulete cu rahat

Tiramisu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu cirese
1
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
3
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
4
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
5
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia