Tarta cu prune este o reteta de tarta cu fructe de toamna, o tarta cu aluat fraged si umplutura generoasa de prune, bineinteles acompaniata de scortisoara.
Intr-un bol vom adauga toate ingredientele si vom framanta usor cu degetele pana se incorporeaza faina cu restul de ingrediente si compozitia devine nisipoasa.
Daca ti se pare ca aluatul nu se leaga atunci adaugi si lingura de lapte. Cand e gata il vom pune in folie si il dam la frigider pentru 30 minute.
Tava pentru tarta am uns-o cu putin unt pe masa de lucru presuram putina faina si intindem usor foaia cand credem ca e gata intinsa sucim aluatul pe sucitor si o asezam frumusel in tavita vom elimina surplusul o intepam cu furculita pe toata suprafata ca sa se coaca uniform.
Prunele au fost spalate si taiate in felii le vom aseza in tava cat de frumos putem, din unt si zahar am facut un sos pe care l-am turnat pestre prune sosul fiind fierbinte. Cuptorul e pregatit asa ca vom da tarta la cuptor pentru 25-30 minute la foc potrivit.
Tarta cu prune de toamna merge servita cu o cupa de inghetata.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...
Chec negruReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii