Tarta cu piersici

Se framanta aluatul si se lasa sa se odihneasca 1 ora. Se intinde foaia, se pune in forma unsa cu unt si se coace la foc potrivit, timp de 45 de minu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 gr faina
  • 135 gr unt
  • 50 gr zahar
  • 1 galbenus
  • 25 ml smantana
  • sare
  • Pentru crema de vanilie:
  • 300 ml lapte
  • 3 oua
  • 125 gr zahar
  • 1 jumatate baton de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg piersici
  • 100 gr zahar
  • 200 ml apa
  • 3 foi de gelatinaf

Mod de preparare

Se framanta aluatul si se lasa sa se odihneasca 1 ora. Se intinde foaia, se pune in forma unsa cu unt si se coace la foc potrivit, timp de 45 de minute. Dupa ce s-a copt, se lasa sa se raceasca si se acopera cu un strat gros de 1 cm de crema de vanilie. Se curata piersicile, se scot samburii si se taie felii. Se fierb cateva minute cu apa si zahar, pana se inmoaie, fara sa se zdrobeasca. Reci, piersicile se aseaza in straturi peste crema de vanilie. Se face jeleul din zeama ramasa de la piersici, in care se dizolva gelatina. Se fierbe siropul pana se ingroasa. Rece, jeleul se toarna peste piersici.

Se poate servi cu frisca sau sos de caramel. Alte retete de dulciuri:

Tiramisu cu capsuni

Desert cu cocos si capsuni pe blat de biscuiti

Tarta cu visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Paste integrale cu legume
Bucataras.RO

Paste integrale cu legume

Pastele integrale cu dovlecel, ardei gras, ciuperci, ceapa si usturoi, sunt satioase si la final poti sa le presari si un pic...

Paste integrale cu legume
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide