Amestecati ouale, zaharul si sarea pana cand obtineti o compozitie cremoasa. Adaugati faina si untul, la temperatura camerei si framantati un aluat p
Amestecati ouale, zaharul si sarea pana cand obtineti o compozitie cremoasa. Adaugati faina si untul, la temperatura camerei si framantati un aluat potrivit de tare. Puneti-l la rece pentru 2 ore. Intindeti din aluat o foaie in tava de tarte unsa cu unt. Puneti boabe de fasole uscata peste foaie si coaceti foaia la foc potrivit, timp de 20-25 de minute. Preparati crema, batand galbenusurile cu zaharul. Adaugati apoi faina, laptele si coniacul. Fierbeti crema la bain-marie, pana cand incepe sa se ingroase. Lasati crema la racit 15 minute si apoi adaugati untul taiat in cubulete. Omogenizati crema. Perparati umplutura: fierbeti un sirop din apa, coniac, vanilie si zahar. in acest sirop, fierbeti 15 minute feliile de pere, curatate de coaja. Lasati la racit umplutura. Eliminati boabele de fasole de pe tarta coapta, acoperiti-o cu un strat gros de crema, peste care turnati compozitia cu pere fierte in sirop.
Tineti tarta la frigider inainte de servire.
Alte prajituri:
Placinta cu mere Papanasi fierti Galuste cu prune
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii