Tarta cu pere si crema

Amestecati ouale, zaharul si sarea pana cand obtineti o compozitie cremoasa. Adaugati faina si untul, la temperatura camerei si framantati un aluat p

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 2 oua
  • 120 gr zahar
  • 500 gr faina
  • 250 gr unt
  • 1 varf cutit de sare
  • Pentru crema:
  • 4 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • 1 lingura faina
  • 250 ml lapte
  • 50 ml coniac
  • 50 gr unt
  • Pentru umplutura:
  • 4 pere
  • 50 ml coniac
  • 500 ml apa
  • 250 gr zahar
  • 1 baton vanilie

Mod de preparare

Amestecati ouale, zaharul si sarea pana cand obtineti o compozitie cremoasa. Adaugati faina si untul, la temperatura camerei si framantati un aluat potrivit de tare. Puneti-l la rece pentru 2 ore. Intindeti din aluat o foaie in tava de tarte unsa cu unt. Puneti boabe de fasole uscata peste foaie si coaceti foaia la foc potrivit, timp de 20-25 de minute. Preparati crema, batand galbenusurile cu zaharul. Adaugati apoi faina, laptele si coniacul. Fierbeti crema la bain-marie, pana cand incepe sa se ingroase. Lasati crema la racit 15 minute si apoi adaugati untul taiat in cubulete. Omogenizati crema. Perparati umplutura: fierbeti un sirop din apa, coniac, vanilie si zahar. in acest sirop, fierbeti 15 minute feliile de pere, curatate de coaja. Lasati la racit umplutura. Eliminati boabele de fasole de pe tarta coapta, acoperiti-o cu un strat gros de crema, peste care turnati compozitia cu pere fierte in sirop.


Tineti tarta la frigider inainte de servire.

Alte prajituri:

Placinta cu mere Papanasi fierti Galuste cu prune

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
1
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
2
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
3
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
4
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
5
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia