Tarta cu must si branza dulce este o bijuterie de toamna. Aceasta reteta de tarta are un aspect deosebit dar si un gust pe masura. Tarta cu crema fina de branza este foarte buna daca folositi must proaspat stors, dar o puteti pregati si cu piure de fructe in loc.
Preparare aluat pentru tarta:
Intr-un bol mixam untul cu zaharul,adaugam oul,apa rece,iar la sfarsit faina cernuta,sarea si amestacam pana obtinem un aluat elastic care nu se lipeste.
Invelim aluatul obtinut intr-o folie alimentara si dam la frigider pentru 25- 30 minute.
Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie potrivita pe care o asezam peste forma de tarta unsa in prealabil cu unt. Asezam peste aluat o foaie de hartie pentru copt si umplem suprafata cu bile speciale pentru cuptor sau boabe de fasole pentru ca forma de tarta sa se pastreze in timpul coacerii. Se da la cuptor pana e aurie si coapta, la 170 de grade.
Cremele:
1.Se pune mustul la fiert. Se hidratetaza gelatina cu 2 linguri de apa rece. Se dizolva budinca in putina apa rece si se fierbe cu mustul pana se ingroasa, se trage de pe foc. Se gusta, daca se doreste mai dulce se adauga zahar. Se dizolva gelatina hidratata direct in compozitia calda de must.
2.Se pun 400 de ml. de lapte la fiert. Se pune gelatina la hidratat cu 2 linguri de apa rece. Se dizolva budinca si zaharul in 50 de ml. de lapte si se adauga peste cel care fierbe. Se amesteca cu grija pana se ingroasa. Se adauga branza de vaci si se mixeaza pana se dizolva in budinca feirbinte si devine foarte fina. Se incorporeaza gelatina in compozitia calda, inca.
Se procedeaza ca la orice "zebra", punand la mijlocul crustei, alternativ, cantitati egale din ambele compozitii caldute. Se da la rece cateva ore pana se leaga bine.
Reteta de tarta cu must si branza a fost propusa de lauralaurentiu pe forum culinar.
Serviti tarta cu must si crema de branza de la rece. O puteti pregati si cu piure de fructe sau dulceata in loc de must.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri caleNiste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarellaUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu cireseReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii