Tarta cu miere, nuci si migdale

Pentru prepararea aceastei tarte cu miere, nuci si migdale sunt necesare urmatoarele ingrediente: miere, nuci, migdale, faina, esenta de rom, zahar, ulei, praf de copt, esenta de vanilie.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 pahare faina
  • 1 pahar zahar
  • 5 linguri miere
  • 3 pahare cu apa
  • 1 pahar ulei
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • 1 praf de copt
  • Pentru crema:
  • 800 ml lapte de soia cu vanilie
  • 1 pahar gris
  • 6 linguri zahar brun (pentru caramelizare)
  • Pentru glazura:
  • 10 linguri zahar
  • 1 pahar apa
  • esenta de rom
  • 2 pahare miez de nuca si migdale

Mod de preparare

Pentru blat se amesteca zaharul cu apa pana cand acesta se dizolva. Se adauga si celelalte ingrediente, amestecand pana cand aluatul devine omogen. Se toarna aluatul intr-o tava tapetata si se pune la cuptor. In continuare, laptele se pune la fiert, iar cand clocoteste se adauga in ploaie grisul, amestecand usor. Se lasa sa fiarba 20 de minute, se ia de pe foc si se imparte in doua.

Zaharul se pune la caramelizat, iar apoi se amesteca cu o parte din crema. Bladul se scoate din cuptor (cand nu e gata inca) si se toarna deasupra lui crema de gris neutilizata, iar mai apoi cea cu zahar si se pune din nou la cuptor.

Pentru glazura se pune zaharul cu apa la fiert. Cand devine ca un sirop se adauga esenta de rom, nuca si migdalele si se mai lasa un pic pe aragaz.

Se scoate tarta, se toarna glazura si se mai lasa inca 10 minute la cuptor.


Se serveste rece.
Alte retete de desert:
Prajitura cu capsuni
Prajitura cu branza de vaci
Pasca cu branza

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu branza si cirese
1
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Supa crema de morcovi
2
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
3
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
4
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia