Tarta cu mere este o reteta simpla si gustoasa. Pentru prepararea acestei retete de tarte aveti nevoie de aluat de post, zahar, mere, margarina si vanilie.
Tarta cu mere este o reteta simpla si gustoasa. Pentru prepararea acestei retete de tarte se pune margarina la topit, intr-o forma rotunda de teflon, apoi se adauga zaharul, amestecand continuu pana se obtine un caramel. Separat se curatd e coaja si cotoare merele si se taie in sferturi. Se asaza in sosul de caramel, sub forma de floricica. Se stoarce sucul de la o jumatate de lamaie, apoi se presara cu sare si se adauga miezul de la batonul de vanilie. Se lasa pe foc mic pana se caramelizeaza, iar merele au lasat destul sirop. Se ia de pe foc si se baga in cuptorul incins pentru 5 minute. Se scoate apoi forma, se asaza deasupra foaia de aluat taiata dupa dimensiunea tavii si se acopera cat maibine. Se introduce din nou in cuptor 10-15 minute, iar dupa ce s-a arcit, se rastoarna pe un platou.
Tarta cu mere se serveste dupa ce s-a racit.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...
Chec negruReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii