Tarta cu mere si migdale

Daca iti doresti o prajitura cu mere delicioasa, reteta de tarta cu mere si migdale este ceea ce cauti. Este o prajitura delicioasa ce surprinde perfect aroma toamnei.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tarta cu mere si migdale

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 125 gr unt/imargarina
  • - 90 gr zahar pudra
  • - 1 ou
  • - 1 pliculet zahar vanilat
  • - un praf sare
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • 50 gr migdale
  • - 50 gr fulgi migdale
  • - 2 linguri zahar pudra
  • - 200 ml smantana pentru frisca
  • - 6 mere
  • - scortisoara
  • *bezea optional (din 2 albusuri
  • 2 linguri zahar
  • un praf de sare)

Mod de preparare

Amestecam untul cu zaharul+zaharul vanilat, adaugam oul, apoi faina amestecata cu sarea. Framantam totul rapid cu manutele pana devine un aluat omogen. Il infasuram intr-o folie alimentara si il dam la rece pentru cel putin 30 de minute.
Scoatem aluatul din frigider, il intindem intre doua folii, asezam in forma de tarta unsa cu putin unt si intepam din loc in loc cu furculita. Dam din nou la rece circa 15 minute, timp in care pregatim umplutura.
Amestecam migdalele taiate marunt cu fulgii de migdale, zaharul pudra, smantana pentru frisca si scortisoara (dupa gust).
Scoatem aluatul de la rece, acoperim cu folie de aluminiu suprafata aluatului, presaram fasole (pentru a nu se umfla) si dam la cuptor in jur de 15 minute. In acest timp curatam si feliem merele.
Dupa cele 15 minute indepartam folia cu fasole, asezam feliile de mere si turnam compozitia de smantana cu migdale deasupra. Acoperim cu hartie de copt si dam tava la cuptor circa 30 minute.

Pofta Buna!


Tarta cu mere si migdale se serveste dupa ce s-a racit.
Sursa acestei retete este blogul culinar Delicious Flavours.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ghiveci calugaresc de vinete
1
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
2
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
3
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
4
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
5
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce