Tarta cu mere si crumble este o prajitura cu mere delicioasa, usor de preparat, ce combina textura fina a merelor cu crusta crocanta.
Aluatul-amestecam faina cu zaharul,sarea,praful de copt si esenta si omogenizam.Dupa adaugam margarina amestecata cu apa si esenta si framantam un aluat nelipicios.Dam la rece cca 20 minute.
Intre timp pregatim umplutura-curatam merele si le dam prin razatoare.Apoi calim merele la foc mic impreuna cu zaharul pana devine o compozitie mai groasa. Oprim focul adaugam scortisoara si lasam sa se raceasca
Crumble-amestecam zaharul cu margarina pana se topeste zaharul.Adaugam faina si incepem sa framantam un aluat sfaramicios.
Tapetam o tava de tarta cu hartie de copt.Scoatem aluatul de la frigider si il intindem.Il punem in tava si ii ridicam marginile. Peste aluat pudram putin cu gris si adaugam umplutura de mere.Dupa presaram usor deasupra compozitia de crumble.Dam la cuptor pana se rumeste frumos.
Dupa ce s-a racit o pudram cu zahar pudra cu aroma de vanilie
Mi-ar fi de mare ajutor un storcator Philips as putea stoarce merele fara sa le mai dau prin razatoare care dureaza foarte mult
Servim tarta cu mere, rece.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii