Tarta cu mere este una din cele mai populare retete de tarte, de pe culinar.ro. Pentru prepararea ei aveti nevoie de faina, mere, zahar, unt, vin alb, branza de vaci, iaurt si amidon.
Tarta cu mere este una din cele mai populare retete de tarte. Pentru prepararea acestei tarte cu fructe se framanta un aluat din 125 gr unt, sare, faina, 2 linguri apa rece si se infasoara in folie, dupa care se lasa la frigider 30 minute. Se decojesc merele si se taie felii subtiri. Se da in clocot vinul cu jumatate dinc antitatea de suc de lamaie, apoi se toarna peste mere si se lasa la racit. Se intinde o foaie de aluat si se asaza intr-o forma de tarta unsa. Se separa ouale, se bate albusul cu zahar pudra. Se lasa merele la scurs. Se amesteca branza de vaci cu iaurtul, galbenusul, restul de suc de lamaie si amidon. Se inglobeaza albusul batut si se asaza crema pe blat. Deasupra se incrusteaza felii de mere, in evantai. Se presara 25 gr fulgi de unt si se coace tarta la cuptor 40-45 minute.
Tarta cu mere si branza se serveste presarata cu scortisoara.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...
Chec negruReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii