Faina se amesteca impreuna cu untul, sarea si apa. Se framanta bine aluatul si se strange ca o minge. Se pune apoi intr-un servetel pudrat cu zahar s
Faina se amesteca impreuna cu untul, sarea si apa. Se framanta bine aluatul si se strange ca o minge. Se pune apoi intr-un servetel pudrat cu zahar si se introduce in frigider pentru aproximativ 2 ore. Se unge apoi o tava cu unt si se intinde aluatul cu sucitorul pe toata suprafata tavei. Se inteapa furculita si se curata intre timp merele. Acestea se taie in doua, li se scoate mijlocul si apoi se taie in felii foarte subtiri. Se aranjeaza merele una peste alta peste foaia de aluat. Merele se pudreaza cu zahar, iar peste ele se presara bucatele de unt. Tarta se introduce in cuptorul incins si se lasa la copt.
Se serveste calda.
Alte retete de dulciuri:
Prajituri simple
Prajitura snikers
Turta dulce
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPastele integrale cu dovlecel, ardei gras, ciuperci, ceapa si usturoi, sunt satioase si la final poti sa le presari si un pic...
Paste integrale cu legume
Comentarii