Tarta cu maracuia

a) Aluat: 1. Mixam ouale cu zahrul pana devine o spuma. 2. Turnam untul moale/topit, dar nu cald, la amestecul de oua. 3. Mixam mai departe. 4. Faina

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu maracuia

Ingrediente

  • Aluat:
  • 90 g faina
  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • 90 g unt moale
  • dar nu cald
  • 30 g cocos razuit
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 500 ml suc de fructul pasiunii
  • zahar dupa gust
  • 1 lingura gem de culoare galbena
  • Ornament:
  • frisca
  • 1 zahar vaniliat
  • fructe
  • gelatina

Mod de preparare

a) Aluat:

1. Mixam ouale cu zahrul pana devine o spuma.

2. Turnam untul moale/topit, dar nu cald, la amestecul de oua.

3. Mixam mai departe.

4. Faina o amestecam cu cocos si praf de copt,

apoi adaugam cite o lingura la amestecul de oua.

5. Ungem o tava de tarta cu unt si o tapetam cu faina.

6. Turnam aluatul in tava si dam in cuptorul preincalzit la 170°C.

7. Dupa ce bagam tava, coborim temperatura la 160°C, timp de 25 minute.

8. Lasam la racit pe un gratar.

9. Pensulam mijlocul tartei cu gem fierbinte.Lasam la racit/uscat.

9. Dupa racirea completa, repartizam tarta pe platoul care va fi servita.

b) Umplutura:

1. Fierbem 200 ml din sucul de fructul pasiunii la foc usor, timp de 2 minute impreuna gelatina.

2. Sucul rece, il amestecam cu zahar dupa gust pina nu se mai simt cristalele de zahar.

3. Sucul cu gelatina il adaugam la sucul rece si amestecam.

4. Lasam vreo 10 minute la racorit complet.

5. Turnam in adincitura tartei. Lasam la inchegat.

(Pastram vreo 2-3 linguri de suc deoparte)

c) Decorare:

1. Se poate decora cu fructe.

2. Pentru a avea un luciu frumos, pensulati fructele cu sucul gelatinat.

(cele 2-3 linguri puse deoparte)

3. Batem frisca cu zaharul vanilat.

4. Decoram dupa plac.

Reteta propusa de MAYA.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Sarmale de post
Bucataras.RO

Sarmale de post

Cine spune ca sarmalele de post nu sunt bune, nu a incercat reteta asta. Important e sa alegi o varza buna si sa condimentezi...

Sarmale de post
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide