Pentru blat se amesteca bine 200 gr. unt se pune la topit, 3 masuri firimituri de prajituri cu ciocolata (multa ciocolata) sau de pricomigdale, amare
Pentru blat se amesteca bine 200 gr. unt se pune la topit, 3 masuri firimituri de prajituri cu ciocolata (multa ciocolata) sau de pricomigdale, amaretto, fursecuri cu graham si 1 masura nuca de cocos si se presara pe fundul si pe peretii unei forme de tort. Se dau 7-8 minute la cuptor. Pentru a obtine crema, toate ingredientele se amesteca si anume cele 12 galbenusuri; 3 cutii lapte condensat( 400 gr.); 1,5 cana suc limeta, coaja lamaie; toate acestea se toarna peste aluatul racit si se da la frigider 4 ore.
Feliile de limeta se taie subtiri si se pun in apa fierbinte cateva minute. Se scot si se pun intr-un sirop facut din cantitati egale de zahar si apa.. Se lasa 15 minute pe foc. Se scot si se lasa la scurs 1 ora. Se dau prin zahar tos.
Se orneaza cu ele tarta.
4. Se pregateste sosul de coacaze astfel: Se amesteca ingredientele si se pun pe foc 10-15 minute, Se mixeaza. Apoi se adauga jumatate de cana de fructe intregi.
Prajitura se serveste alaturi de sosul de coacaze.
Pofta buna!
Reteta Tarta cu limete propusa de alessia antonia
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielNiciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacaoPentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...
Lichior de cafea cu vaniliePregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoPentru bucatarasii care-au petrecut Revelionul si pentru cei ramasi acasa ;)
Prajiturele motate cu fructe si budinca
Comentarii