Tarta cu lamaie

Tarta cu lamaie este o prajitura delicioasa pentru care aveti nevoie de biscuiti digestivi, unt, lamaie, gelatina, oua si frisca. Este o reteta de tarta delicioasa si usoara, racoritoare.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tarta cu lamaie

Ingrediente

  • 300 g biscuiti digestivi
  • 150 g unt topit
  • 1 plic praf de crema instant cu gust de lamaie+250 ml lapte
  • 250 ml frisca
  • 4 lamai
  • 100 g zahar tos
  • esenta de lamaie
  • 200 ml apa
  • 1/2 plic gelatina granule

Mod de preparare

Biscuitii se faramiteaza in blender sau cu ajutorul unui facalet. Peste ei se toarna untul topit si se amesteca bine. Compozitia obtinuta se pune intr-o forma de tort cu inel detasabil de 24 cm si se apasa bine cu mana sau cu spatele unei linguri. Se da tava la frigider pentru 20 de minute.
Separat intr-un bol se amesteca praful de crema cu 250 ml de lapte rece, conform instructiunilor de pe ambalaj. Crema obtinuta se toarna peste blatul de biscuiti, se niveleaza bine si se da din nou la frigider.
Intr-o craticioara punem la fiert apa si zaharul pana cand se obtine un sirop consistent. Spalam bine de tot lamaile, le taiem felii subtiri si le adaugam in craticioara cu sirop. Din acest moment, mai fierbem siropul cu lamaile timp de 10 minute. Scoatem feliile de lamaie din sirop si le punem pe o farfurie.
Hidratam gelatina in cateva linguri de apa.
Lasam siropul sa se raceasca 10 minute, dupa care adaugam gelatina hidratata. Lasam totul sa se raceasca complet.
Scoatem forma de tort din frigider, asezam peste frisca feliile de lamaie scoase din sirop, iar peste ele turnam cu grjia siropul racit amestecat cu gelatina. Dam la frigider cateva ore, sau cel mai bine lasam peste noapte. Este gata atunci cand deasupra tartei se formeaza un jeleu consistent.


Tarta cu lamaie se serveste rece, alaturi de o ceasca de ceai.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Chec negru
Bucataras.RO

Chec negru

Reteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...

Chec negru
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce