Tarta cu iaurt

Avem nevoie de forma de tarta patrata de aproximativ 20 cm. Amestecam biscuitii macinati, untul topit si o lingura de fructoza si obtinem blatul graha

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Tarta cu iaurt

Ingrediente

  • 250 g de biscuiti din faina integrala macinati
  • 50 g unt topit
  • 1 lingura fructoza sau 2 linguri zahar
  • 750 g iaurt degresat sau cu procent redus de grasime
  • o lingurita jumate esenta de vanilie
  • 200 g ananas din compot (fructele)
  • amestecul de suc cu gelatina si cu miere
  • 150 g nuca de cocos neindulcita (optional)
  • jumate lingurita esenta de nuca de cocos (optional)
  • doua linguri miere

Mod de preparare

Avem nevoie de forma de tarta patrata de aproximativ 20 cm. Amestecam biscuitii macinati, untul topit si o lingura de fructoza si obtinem blatul graham.

Se aseaza amestecul intru-o forma patrata si se pune la frigider pentru 10-12 minute.

Se ia o conserva compot de ananas bucati, neindulcit de 226g si se scurge zeama. Se amesteca 80 ml de zeama de compot de ananas cu 2 pliculete gelatina (4 lingurite gelatina). Pentru a dizolva gelatina se incalzeste amestecul de suc si gelatina la o temperatura medie, amestecand continuu cu un tel. Se ia sucul de pe foc si se continua amestecarea adaugand mierea.

Se amesteca separat intr-un castron cu telul iaurtul, esenta de vanilie, ananasul din compot, amestecul de suc cu gelatina si cu miere, nuca de cocos si esenta de cocos.

Se pune amestecul de mai sus peste biscuitii macinati si se da la frigider pana se intareste.


Cand se serveste se poate garnisi cu capsuni si/sau kiwi (optional). Pentru o portie (1/9) avem 152 calorii.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura cu capsuni
1
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
2
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
3
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
4
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
5
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia