Blatul se face intr-o forma de tarta sau forma detasabila de tort de aproximativ 24-26 diametru. Se incinge cuptorul. Laptele (cei 375 ml) se pune pe
Blatul se face intr-o forma de tarta sau forma detasabila de tort de aproximativ 24-26 diametru. Se incinge cuptorul. Laptele (cei 375 ml) se pune pe foc mic, se da in fiert cu sare si se adauga grisul amestecand continuu pentru a nu se prinde. Luata de pe foc mai amesteci in ea si lasi la racit.O poti amesteca dupa racire cu telul pentru a se uniformiza. Fructele de padure daca sunt inghetate se lasa cu cateva ore inainte la dezghetat intr-o strecuratoare. Untul moale se freaca cu zaharul, vanilia, coaja de la lamaie si putina coaja de portocala si se adauga treptat cate un galbenus. Branza de vaci se bate separat cu zeama de la lamaie apoi se adauga grisul cu lapte racit treptat si se amesteca la mixer. Se toarna peste branza amestecul de unt si se adauga albusurile batute spuma cu putina sare si la final se adauga faina amestecata cu praful de copt cernute. Se pune in forma tapetata cu hartie de copt pentru aproximativ 40 min. Se lasa la racit. Deasupra blatului se pune crema de capsuniefacuta dupa instructiunile de pe plic cu cei 350ml lapte apoi se aseaza frumos fructele peste si se face un jeleu din sucul de la fructe amestecat cu apa si zahar dupa instructiunile gelatinei rosii si se pune calda peste tarta.
Se tine la rece cateva ore inainte de servire.
Alte retete recomandate:
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii