Tarta cu cirese

Tarta este un desert foarte apreciat, dar poate fi si un aperitiv daca alegem o umplutura sarata. Noi va propunem reteta pentru tarta cu cirese, care cu siguranta va va cuceri.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Tarta cu cirese

Ingrediente

  • Pentru aluatul de tarta:
  • 150 g unt
  • 2 oua
  • 3 linguri cu zahar
  • o lingura cu coaja rasa de lamaie
  • esenta de vanilie
  • 50 ml apa
  • un praf de copt
  • 400 g faina
  • Pentru umplutura cu cirese:
  • 1 kg cirese
  • 3 linguri zahar
  • 4 linguri pesmet
  • 2 linguri gris

Mod de preparare

Batem bine untul cu zaharul, apoi adaugam ouale, esenta, coaja de lamaie, apa si praful de copt amestecat cu faina. Framantam bine. Aluatul obtinut il punem in folie alimentara si il tinem la frigider pana ne ocupam noi de umplutura.

Spalam ciresele, le rupem coditele si le scoatem samburii. Le amestecam apoi cu zaharul si cu grisul. Scoatem aluatul de la frigider si dam deoparte un sfert din el, pentru decor. Din restul aluatului intindem o foaie rotunda pe care o punem intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu putin pesmet. Intindem aluatul si pe peretii formei. Il intepam din loc in loc cu o furculita apoi il presaram cu doua linguri cu pesmet. Peste aluat punem ciresele si presaram peste ele celelalte doua linguri cu pesmet. Din aluatul oprit intindem o foaie din care vom taia fasii lungi cu care vom forma un gretar deasupra tartei.

Ungem aluatul deasupra cu galbenus de ou si presaram putin mac. Incingem bine inainte cuptorul si coacem tarta 25-30 minute.


Putem servi tarta cu cirese pudrata cu zahar farin, stropita cu sirop de cirese sau cu o cupa de inghetata alaturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pizza cu ton si ciuperci
1
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
2
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
3
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
4
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
5
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce