Tarta cu capsuni si creme patissiere este o prajitura delicioasa, fiind una dintre multele retete la care se poate folosi aceasta crema.
In primul rand preparam aluatul pentru tarta. Amestecam faina cu sarea, mixam bine untul cu zaharul, si oul cu apa rece il batem cu o furculita. Adaugam oul peste unt, iar apoi acest amestec peste faina. Tapetam o forma de tarta cu aluatul si bagam la cuptorul preincalzit pentru 15 minute (cu boabe de fasole deasupra daca doriti sa se pastreze forma de tarta).
Pentru a prepara creme patissiere:
Punem laptele impreuna cu semintele de vanilie intr-o oala, la foc mediu si lasam pana da in clocot. Intre timp mixam bine ouale impreuna cu zaharul, pana devine o compozitie pufoasa, iar galbenusurile se deschid la culoare. Abia apoi adaugam lingura de faina.
Turnam putin cate putin din laptele cald in compozitia de galbenusuri, dupa care punem din nou pe foc mic (sau la baie de aburi).
Aducem crema la punctul de fierbere amestecand incontinuu, pana cand se ingroasa. Se lasa pe foc pana cand se vad primii bulbuci.
Se ia crema de pe foc, se incorporeaza o nuca de unt si se acopera cu folie alimentara. Sepoate pastra la frigider pana cand e nevoie de ea, fiind utila la diverse retete de prajituri cu crema.
Dupa cele 15 minute in care aluatul nostru a stat la cuptor, il scoatem, il lasam sa se raceasca, intindem crema uniform cu o lingura si decoram cu capsuni proaspeti.
Tarta cu creme patissiere si capsuni se serveste dupa ce s-a racit.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si ciresePentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii