Tarta cu capsuni, rubarba si mure

Tarta cu capsuni, rubharba si mure este un desert delicios, o combinatie de arome indrazneata si delicioasa!

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tarta cu capsuni, rubarba si mure

Ingrediente

  • Pentru aluatul de tarta:
  • 250 gr unt rece
  • 150 gr untura rece
  • 400 gr faina
  • 200 ml apa rece
  • un varf de cutit de sare
  • Pntru umplutura:
  • 500 gr capsuni
  • 7 tije de rubarba
  • 300 gr de mure
  • 250 gr zahar
  • 3 linguri de amidon alimentar.

Mod de preparare

Mixam toate ingredientele impreuna in robot, apoi punem in folie si lasam la rece cel putin 1 ora.
Intre timp curatam tijele de rubarba si le feliem, curatam capsunii si le taiem in 4 ( daca sunt mari, sau in 2 daca sunt micute). Le asezam intr-un bol alaturi de mure, adaugam si zaharul si omogenizam bine. Lasam sa stea asa cam 30 de minute, sau pana avem nevoie de umplutura.

Dupa ce aluatul a stat la rece intindem in foaie subtire ( cam de 3-4 mm) si asezam in forma de tarta.

Peste fructe pundem amidonul si omogenizam bine ( va avea zeama, daca vi se pare multa mai scurgeti din ea). Se aseaza compozitia in forma de tarta, iar cu aluatul ramas acoperim sau ornam ( dupa doleanta fiecaruia). Se unge cu galbenus de ou si se da la cuptor. Nu uitati sa Crestati aluatul deasupra ca sa iasa aburul asta daca ati acoperit de tot.

Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade cam 45- 60 minute.

Se taie doar dupa ce sa racit, altfel compozitia de fructe va curge usor.

http://shabbychicshop.ro/magnolia-easy-life/898-suport-prajituri-magnolia-easy-life.html


Tarta cu capsuni, rubarba si mure se felieaza, se pudreaza frumos si se serveste alaturi de capsuni sau globuri de inghetata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
1
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
2
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
3
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
4
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia