Tarta cu branza dulce si visine

Tarta cu branza dulce si visine este un desert foarte gustos si usor de preparat. Pentru aceasta reteta de prajitura trebuie sa amestecati ingredientele uscate cu margarina topita pentru a obtine un aluat moale.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tarta cu branza dulce si visine

Ingrediente

  • 200 gr faina
  • 40 gr amidon
  • 1 varf cutit de praf de copt
  • 1 ou
  • 60 gr zahar ( 2 linguri)
  • 125 gr margarina
  • Crema:
  • 125 gr margarina
  • 1 pahar zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 oua
  • 60 gr amidon
  • 1 kg branza de vaci
  • visine (300-400 de gr)

Mod de preparare

Intr-un castron punem faina amestecata cu praful de copt si amidonul, oul, zaharul si margarina topita. Incepem sa le amestecam cu lingura de lemn si dupa ce amestecati cu lingura, incepeti sa masati bine aluatul cu mainile (este usor de amestecat, aluatul este moale si usor de lucrat). Il faceti bila si dupa aia il puneti pe o folie de aluminiu, si-l dati la frigider pentru 30 de minute.

Crema: Intr-un castron punem margarina topita, impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie. Amestecam bine dupa ce amestecam, punem galbenusurile, amidonul si branza de vaci peste compozitia de margarina si amestecam din nou. Separat, intr-un castron batem cele 4 albusuri spuma. Albusurile batute spuma le rasturnam peste compozitia de branza si le inglobam usor, cu lingura. Scoatem aluatul din frigider, pregatim o forma cu fundul detasabil, o tapetam cu ulei, faina, facem un cerc de aluat corespunzator fundului formei, iar o mica parte de aluat o pastram si o punem pe margine. Aluatul trebuie sa urce pe peretii formei. In forma punem toata compozitia de branza, o nivelam cum putem cat mai dreapta, punem visinele peste branza, si unele din ele in compozitie. Se introduce la cuptorul incins la 175 de grade, pentru 80-90 de minute dupa care am bagat-o la loc in cuptorul oprit, cu usa deschisa, si am tinut-o acolo pana s-a racorit cuptorul.


Se taie si se tapeteaza cu zahar.Reteta Tarta cu branza dulce si visine a fost propusa de Pocahontas Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Chec negru
Bucataras.RO

Chec negru

Reteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...

Chec negru
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce