Tarta cu ananas si piersici

Tarta cu ananas si piersici este un delicios desert cu fructe pe care il puteti face si la ocazii festive.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu ananas si piersici

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 125 g zahar
  • 135 g unt
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 1 praf de sare
  • Crema
  • 4 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 120 g zahar
  • 50 g faina
  • Umplutura
  • 300 g capsuni
  • ananas
  • 2 jumatati de piersica

Mod de preparare

Tarta cu ananas si piersici este un delicios desert cu fructe pe care il puteti face si la ocazii festive.
Se face mai intai aluatul de tarta.Pentru asta trebui sa scoateti din timp ingredientele. Untul la temperatura camerei se taie cubulete si se pune intr-un castron, peste faina. Se adauga oul si galbenusul, sarea si zaharul vanilat si se amesteca rapid,dupa care se infoliaza aluatul si se da la rece.

In acest timp pregatim crema. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, laptele si faina si se pun la foc mic, pana cand capata consistenta. Cand se ingroasa se ia de pe foc si se adauga vanilia.
Fructele se taie bucati.
Blatul se pune la copt intr-o forma tapetata cu hartie si se acopera cu boabe de fasole. Se coace asa aproximativ 25 minute sa nu creasca la mijloc. Il lasam al racit apoi aduagam crema de galbenusuri si peste punem fructele.
Se da la frigider.


Tarta cu ananas si piersici este un desert delicios ce poate fi pregatit cu orice fructe aveti la indemana. Se serveste la desert impreuna cu o cafea sau o bautura racoritoare.
Pentru blat avem nevoie de o forma de tarta in forma de inima de la Kitchen Shop.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
2
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
3
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
4
Mancaruri cu cartofi

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella

Niste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
Salata de cruditati
5
Salate reci

Salata de cruditati

O salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...

Salata de cruditati
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia