Pentru blat, se pune ciocolata si laptele intr- un vas, pe foc mic, pana cand se topeste ciocolata. Separat, se freaca spuma untul cu zaharul, apoi
Pentru blat, se pune ciocolata si laptele intr- un vas, pe foc mic, pana cand se topeste ciocolata. Separat, se freaca spuma untul cu zaharul, apoi se incorporeaza pe rand ouale. Se amesteca totul bine, pana se omogenizeaza, se adauga fulgii de cartofi amestecati cu drojdia, apoi ciocolata topita. Compozitia se toarna intr-un vas uns cu unt, care se introduce pentru 20 de minute in cuptorul cald. Se scoate apoi vasul din cuptor si se lasa blatul la racit. Intre timp se bate frisca si se presara apoi zaharul deasupra. Se umple blatul racit, cu frisca, apoi se glazureaza. Pentru glazura se pun intr-un vas, pe foc, zaharul, 2 linguri de apa si frisca. Se adauga bucatile de ciocolata si se amesteca continuu, pana se obtine o crema omogena. Se lasa glazura la racit, inainte de-a se turna peste prajitura. Aceasta din urma se lasa la frigider pentru cel putin 3 ore. Pentru crema englezeasca se fierbe laptele cu zaharul vanilat, apoi se freaca galbenusurile cu zaharul. Se toarna peste ele treptat, laptele, amestecand continuu, apoi se lasa vasul pe foc pana se obtine o crema consistenta.
Prajitura se serveste impreuna cu crema englezeasca.
Alte retete de dulciuri:
Prajitura snikers Ciocolata de casa Tiramisu
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniUsor, spumos, gustos!
Sufleu de cartofi cu bacon si ceapa verde
Comentarii