Surpriza cu ciocolata

Pentru blat, se pune ciocolata si laptele intr- un vas, pe foc mic, pana cand se topeste ciocolata. Separat, se freaca spuma untul cu zaharul, apoi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 125 gr ciocolata
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 30 gr zahar vanilat
  • 3 linguri de lapte
  • 90 gr fulgi de cartofi
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 3 oua
  • Pentru crema:
  • 200 ml frisca
  • 60 gr zahar
  • Pentru crema englezeasca:
  • 500 ml lapte
  • 5 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru glazura:
  • 125 gr ciocolata
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 gr zahar vanilat

Mod de preparare

Pentru blat, se pune ciocolata si laptele intr- un vas, pe foc mic, pana cand se topeste ciocolata. Separat, se freaca spuma untul cu zaharul, apoi se incorporeaza pe rand ouale. Se amesteca totul bine, pana se omogenizeaza, se adauga fulgii de cartofi amestecati cu drojdia, apoi ciocolata topita. Compozitia se toarna intr-un vas uns cu unt, care se introduce pentru 20 de minute in cuptorul cald. Se scoate apoi vasul din cuptor si se lasa blatul la racit. Intre timp se bate frisca si se presara apoi zaharul deasupra. Se umple blatul racit, cu frisca, apoi se glazureaza. Pentru glazura se pun intr-un vas, pe foc, zaharul, 2 linguri de apa si frisca. Se adauga bucatile de ciocolata si se amesteca continuu, pana se obtine o crema omogena. Se lasa glazura la racit, inainte de-a se turna peste prajitura. Aceasta din urma se lasa la frigider pentru cel putin 3 ore. Pentru crema englezeasca se fierbe laptele cu zaharul vanilat, apoi se freaca galbenusurile cu zaharul. Se toarna peste ele treptat, laptele, amestecand continuu, apoi se lasa vasul pe foc pana se obtine o crema consistenta.


Prajitura se serveste impreuna cu crema englezeasca.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura snikers Ciocolata de casa Tiramisu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Pasca cu smantana
1
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
2
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
3
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
4
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Cozonaci Babani
5
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Parteneri
Sufleu de cartofi cu bacon si ceapa verde
Bucataras.RO

Sufleu de cartofi cu bacon si ceapa verde

Usor, spumos, gustos!

Sufleu de cartofi cu bacon si ceapa verde
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide