Sufleu de lamaie

Aceasta reteta de sufleu de lamaie este foarte simpla si delicioasa. Pentru a pregati sufleul aveti nevoie de opt lamai, zahar, oua si faina. Cu aceeasi reteta de sufleu puteti face si sufleu de portocale sau alt fel de fructe.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Sufleu de lamaie

Ingrediente

  • 8 lamai mari
  • 3 oua
  • o jumatate de cana de zahar (aproximativ 100 g)
  • 2linguri de faina
  • zahar pudra pentru final

Mod de preparare

Aceasta reteta de sufleu de lamaie este foarte simpla si delicioasa.  Cu aceeasi reteta de sufleu puteti face si sufleu de portocale sau alt fel de fructe.

Incingeti cuptorul. intindeti o foaie de hartie de copt. Taiati capetele de la lamaie. Astfel incat la un capat sa stea in picioare, iar la celalalt capat se va taia pana la o treime din fruct. Palarioarele taiate de la lamai le puneti de-o parte. Scoateti miezul de la fiecare lamaie.

Amestecati galbenusul oalor cu jumatate din cantitatea de zahar, 50 de ml suc de lamaie li faina. Se amesteca bine de tot,duoa care se amesteca deasupra unui vas cu aburi timpo de aproximativ 8 minute pana cand se ingroasa putin amestecul. Dati vasul la o parte si mai bateti cu robotul vreo 10 minute. Intr-un alt vas amestecati restul de zahar si albusurile. Amestecati deasupra unui vas cu aburi pana cand se dizolva zaharul, dupa care bateti spuma amestecul. Aveti grija sanu se taie.

Amestecati usor o treime din spuma cu amestecul cu galbenus. Dupa ce inepe sa se omogenizeze adaugati si restul albusurilor cu zahar. Umpleti cu grija lamaile cu acest amestec. Puneti in cuptor sufleul de lamaie si lasati cam 15 minute, pana se umfla spuma si devine aurie.


Cand sunt gata le scoateti si se pot servi. Ornati cu capacele de lamaie ramase si pudrati cu zahar. Se servesc imediat.
Alte retete de sufleu recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Sarmale de post
Bucataras.RO

Sarmale de post

Cine spune ca sarmalele de post nu sunt bune, nu a incercat reteta asta. Important e sa alegi o varza buna si sa condimentezi...

Sarmale de post
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide