Strudel cu visine

Se cerne faina pe o planseta si se face putin loc la mijloc in care se pune uleiul si apa calda, in care s-a dizolvat sarea. Se amesteca intia cu lin

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 500 gr. faina
  • 3 linguri ulei
  • 1 ceasca apa calda
  • sare
  • Umplutura:
  • 1 kg. visine
  • 150 gr. zahar pudra
  • 1 lingura pesmet
  • 2 linguri unt
  • unt pentru uns tava

Mod de preparare

Se cerne faina pe o planseta si se face putin loc la mijloc in care se pune uleiul si apa calda, in care s-a dizolvat sarea. Se amesteca intia cu lingura, apoi cand incepe sa se lipeasca se framanta cu mana, pana se obtine un aluat catifelat si potrivit de moale (daca este nevoie se mai adauga apa calda). Dupa ce aluatul a fost bine framantat si batut de planseta, se imparte in parti potrivite si se intinde cu sucitorul, apoi se aseaza pe o fata de masa intinzand cu mana de margini usor si cu rabdare ca sa nu se rupa. Dupa ce s-au intins foile cat s-a putut de subtiri, se indeparteaza marginile care sunt mai groase decat restul foii si se lasa sa se usuce putin. Visininele se spala, se scurg de apa, se scot samburii, se pun intr-o farfurie, se presara cu zahar si se lasa sa stea cca. 1 ora. Foile de placinta se stropesc cu unt, se presara cu pesmet si visine intr-un strat cit mai egal, se ruleaza, se taie in bucati de lungimea tavii, se aseaza in tava unsa cu unt si se coc la foc domol cca. o ora. Foile de placinta se pot si cumpara.


Se taie cat sunt calde si se pudreaza cu zahar.

Alte retete recomandate:

Prajitura

cu mere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura cu capsuni
1
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
2
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
3
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
4
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
5
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia