Strudel cu cirese

Strudelul cu cirese este un desert foarte apreciat, de obicei consumandu-se imediat. Este foarte bun, crocant in exterior si moale si aromat in interior.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie
Strudel cu cirese

Ingrediente

  • 100 g unt topit
  • 1 ou
  • 4 linguri cu zahar
  • 100 ml lapte
  • un praf de sare
  • drojdie cat o nuca
  • esenta de vanilie
  • 250-300 g faina
  • zahar vanilat
  • Pentru umplutura cu cirese:
  • 1 kg cirese
  • 3 linguri gris
  • o cana zahar
  • o cana apa

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam bine drojdia cu zaharul apoi adaugam laptele, oul, esenta, sarea, 50g unt topit si faina. Framantam bine aluatul si il lasam la dospit intr-un loc cald, fara curenti de aer rece. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, il punem pe masa de lucru si il intindem intr-o foaie pe care o vom unge cu restul de unt topit.

Rulam apoi foaia, o punem in folie alimentara si o dam la frigider pana pregatim umplutura cu cirese.

Spalam ciresele, le rupem coditele si le scoatem samburii. Punem pe foc un vas cu o cana apa si o cana zahar si lasam sa fiarba pana se face un sirop mai gros. Adaugam ciresele si lasam sa mai dea doua trei clocote. Lasam ciresele sa se raceasca in sirop, dupa care le scurgem bine si le amestecam cu grisul. Acesta va absorbi excesul de zeama. Scoatem aluatul de la frigider si il framantam bine. Putem intinde apoi o foaie mai mare sau doua mai mici pe care le umplem cu cirese si le rulam.

Le putem unge cu ou si presara cu zahar tos vanilat. Punem ruladele intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, apoi le dam la cuptor pentru 30-35 minute.


Strudelul cu cirese poate fi consumat atat cald cat si rece (daca mai ramane) alaturi de inghetata de vanilie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de pui reteta video

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui reteta video
Cele mai apreciate rețete
Bulgur colorat cu snitele de soia
1
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Pasca poloneza clasica
2
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Ciorba cu carne de porc
3
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Ciorba de salata verde
4
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Budinca bicolora
Bucataras.RO

Budinca bicolora

Pentru "Saptamana barbatilor care gatesc". Ma gandesc ca nu este asa de greu sa pregatiti ceva bun si aspectuos copiilor,...

Budinca bicolora
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala