Pentru blat, se bat albusurile spuma cu sare, apoi se adauga zaharul si se bate compozitia pana se intareste. Se adauga cacaua, nuca, praful de copt
Pentru blat, se bat albusurile spuma cu sare, apoi se adauga zaharul si se bate compozitia pana se intareste. Se adauga cacaua, nuca, praful de copt si faina. Aluatul obtinut se imparte in doua si se coc foile pe fundul tavii. Separat, pentru crema, se bat galbenusurile impreuna cu oul pe baie de aburi, se adauga zaharul, laptele, ciocolata rasa si cacaua. Se freaca bine pana capata consistenta, apoi se lasa la racit si se adauga untul. Dupa ce s-au copt foile, se ung cu crema si deasupra se presara cu nuca de cocos.
Se serveste prajitura dupa ce a stat la rece.
Alte retete de dulciuri:
Tiramisu Turta dulce Lapte de pasare
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniUsor, spumos, gustos!
Sufleu de cartofi cu bacon si ceapa verde
Comentarii