Culoare si savoare, atat de simplu!
1 Se mixeaza oul cu drojdia, sarea, uleiul si laptele caldut, apoi se adauga faina, pana se obtine un aluat moale care curge. Se acopera vasul si se lasa la un loc cald sa creasca ,pana isi dubleaza volumul.
2.Se ung formele cu ulei apoi se umplu cu aluatul crescut,se mai lasa cateva minute pana mai cresc putin apoi se dau la cuptor,pentru cca.25 de minute,la foc potrivit,in cuptorul preincalzit.Se lasa se rumeneasca usor ,apoi se scot din forme,cat sunt calde si se lasa sa se raceasca.
3.Se dau in cateva clocote apa si zaharul,pana se dizolva si se leaga putin zaharul,apoi se adauga esenta .Se lasa sa se raceasca putin.
4.Savarinele reci se taie in partea suprioara,facand un capacel pe care nu il desprindem de tot,apoi se insiropeaza cu sirop caldut,se decoreaza cu frisca si feliute subtiri de portocala sau kiwi(sau cu orice fruct dorim).Capacelele se ung cu dulceata.Se dau putin la rece.
Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaO altă prăjitură minunată din caietul de rețete al mamei, prăjitura cu foi fragede, umplută cu orice cremă doriți....
FOI FRAGEDE UMPLUTE CU CREMĂ DE LĂMÂIEReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii