Savarine cu aluat dospit si fructe exotice

Culoare si savoare, atat de simplu!

Portii
6
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
redusa
Savarine cu aluat dospit si fructe exotice

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 1 lingura de zahar
  • 30 g drojdie proaspata
  • 200 ml lapte caldut
  • 30 ml ulei
  • ulei pentru uns formele
  • sirop:
  • 400 ml apa
  • 300 g zahar
  • esenta de rom
  • ornare:
  • 500 ml frisca
  • 2 kiwi
  • 2 portocale
  • dulceata

Mod de preparare

1 Se mixeaza oul cu drojdia, sarea, uleiul si laptele caldut, apoi se adauga faina, pana se obtine un aluat moale care curge. Se acopera vasul si se lasa la un loc cald sa creasca ,pana isi dubleaza volumul.

2.Se ung formele cu ulei apoi se umplu cu aluatul crescut,se mai lasa cateva minute pana mai cresc putin apoi se dau la cuptor,pentru cca.25 de minute,la foc potrivit,in cuptorul preincalzit.Se lasa se rumeneasca usor ,apoi se scot din forme,cat sunt calde si se lasa sa se raceasca.

3.Se dau in cateva clocote apa si zaharul,pana se dizolva si se leaga putin zaharul,apoi se adauga esenta .Se lasa sa se raceasca putin.

4.Savarinele reci se taie in partea suprioara,facand un capacel pe care nu il desprindem de tot,apoi se insiropeaza cu sirop caldut,se decoreaza cu frisca si feliute subtiri de portocala sau kiwi(sau cu orice fruct dorim).Capacelele se ung cu dulceata.Se dau putin la rece.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ghiveci calugaresc de vinete
1
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
2
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
3
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
4
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
5
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Parteneri
FOI FRAGEDE UMPLUTE CU CREMĂ DE LĂMÂIE
Bucataras.RO

FOI FRAGEDE UMPLUTE CU CREMĂ DE LĂMÂIE

O altă prăjitură minunată din caietul de rețete al mamei, prăjitura cu foi fragede, umplută cu orice cremă doriți....

FOI FRAGEDE UMPLUTE CU CREMĂ DE LĂMÂIE
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce