Savarine

Pentru a prepara aceasta reteta de savarine, sunt necesare urmatoarele ingrediente: oua, pesmet, unt, zahar, esenta de vanilie, gem, frisca.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 4 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri pesmet alb
  • unt pentru uns formele
  • Pentru sirop:
  • 250 ml apa
  • 150 g zahar
  • esenta de vanilie sau rom
  • 400-500 ml frisca
  • jeleu sau gem

Mod de preparare

Prajitura savarina este intre cele mai indragite deserturi. Atat adultii cat si copii o prefera de multe ori altor prajituri. In plus reteta de savarina nu e atat de complicata si e mai sanatos sa o faceti acasa decat sa o cumparati din vreo cofetarie.

Galbenusurile se freaca cu zaharul intr-un castron pana ce se obtine o crema spumoasa. Se adauga pesmetul treptat, amestecand usor pana la incorporarea tuturor ingredientelor, iar apoi albusurile batute spuma. Se ung cu unt formele de savarina, se tapeteaza cu faina, dupa care se umplu cu compozitia din castron.

Se lasa la copt circa 25-30 de minute. Cand sunt bine crescute si usor rumenite, se scot din forme pe un platou si se lasa la racit. Se pun intr-un vas zaharul, apa si esenta si se lasa sa fiarba in cateva clocote.

Cand savarinele sunt reci, se inteapa cu furculita si se insiropeaza cu siropul produl, pe care il torni usor deasupra. Se taie in 2 si in taietura se pune frisca si deasupta gem.


Se serveste dupa ce a stat cel putin o ora in frigider.
Alte retete recomandate:
Ciocolata de casa
Chec pufos
Pasca cu smantana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
2
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
4
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia