Pentru savarina din aluat dospit se cerne faina intr-un vas mai mare. Se face loc la mijloc, se pune drojdia, 1/2 dl lapte abia cald si un praf de sare.
Pentru savarina din aluat dospit se cerne faina intr-un vas mai mare. Se face loc la mijloc, se pune drojdia, 1/2 dl lapte abia cald si un praf de sare. Se amesteca laptele cu drojdia, ca sa se moaie, adaugand inca putina faina, pana se face ca o crema subtire. Se presara deasupra un strat subtire de faina (din vas) si se lasa astfel circa 10 minute. Se pun apoi ouale intregi si inca 1/2 dl lapte, turnat cate putin. Se framanta totul bine, se acopera si se lasa sa creasca la caldura si la un loc ferit de curent. Dupa o jumatate de ora, trebuie sa creasca inca o data pe cat era. Se adauga untul topit, cald cat poate suferi degetul, o lingura rasa de zahar si se framanta din nou. Compozitia trebuie sa fie destul de moale. Se unge forma de savarina cu unt, se pune aluatul numai o treime din forma, ca sa aiba loc la crescut. Se lasa astfel sa creasca o jumatate de ora pana la o ora si se da la cuptor la foc potrivit. Prajitura se coace trei sferturi de ora.
Se insiropeaza si se serveste ca si savarina de pesmet. In aluat se pot adauga si stafide mici, fara samburi.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantana"De orice se poate lipsi romanul, dar de mancare niciodata.Itinerarul gastronomic, o data stabilit,va fi urmat cu...
Pui Sultanica
Comentarii