Savarina de casa

Pentru aluat se separa ouale, iar galbenusurile se bat cu 3 linguri de zahar pana se formeaza o crema mai consistenta. Se bat albusurile spuma cu sar

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 6 oua
  • 7 linguri pesmet
  • 6 linguri zahar
  • 1 praf sare
  • Pentru sirop si ornat:
  • 2 pahare apa
  • 1 pahar zahar
  • 1 strop apa de trandafiri
  • 1 lingura rom
  • 1 plic extract de vanilie
  • 500 ml frisca
  • dulceata de trandafiri

Mod de preparare

Pentru aluat se separa ouale, iar galbenusurile se bat cu 3 linguri de zahar pana se formeaza o crema mai consistenta. Se bat albusurile spuma cu sarea, apoi se adauga 3 linguri de zahar si se mai bate pana se dizolva complet zaharul. Se adauga pesmet la crema de galbenusuri, apoi se pun albusurile batute si se omogenizeaza. Se ung formele de savarina cu unt si se tapeteaza cu faina. Se toarna aluatul in forma si se coc in cuptorul incins, 15 minute. Se fierbe apa cu zaharul si romul, extractul de vanilie si apa de trandafiri pentru sirop. Se scot savarinele din cuptor, se scot din forme, apoi se insiropeaza si se lasa pe o tava. Dupa ce s-au racit, se ung cu dulceata de trandafiri si se spriteaza cu frisca batuta.


Se decoreaza cu cirese confiate, apoi se tin la frigider cateva ore.

Alte retete de dulciuri:

Cornulete cu rahat Prajitura snikers Prajitura cu gem

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
2
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
3
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
4
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
5
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia