Savarina de casa

Pentru aluat se separa ouale, iar galbenusurile se bat cu 3 linguri de zahar pana se formeaza o crema mai consistenta. Se bat albusurile spuma cu sar

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 6 oua
  • 7 linguri pesmet
  • 6 linguri zahar
  • 1 praf sare
  • Pentru sirop si ornat:
  • 2 pahare apa
  • 1 pahar zahar
  • 1 strop apa de trandafiri
  • 1 lingura rom
  • 1 plic extract de vanilie
  • 500 ml frisca
  • dulceata de trandafiri

Mod de preparare

Pentru aluat se separa ouale, iar galbenusurile se bat cu 3 linguri de zahar pana se formeaza o crema mai consistenta. Se bat albusurile spuma cu sarea, apoi se adauga 3 linguri de zahar si se mai bate pana se dizolva complet zaharul. Se adauga pesmet la crema de galbenusuri, apoi se pun albusurile batute si se omogenizeaza. Se ung formele de savarina cu unt si se tapeteaza cu faina. Se toarna aluatul in forma si se coc in cuptorul incins, 15 minute. Se fierbe apa cu zaharul si romul, extractul de vanilie si apa de trandafiri pentru sirop. Se scot savarinele din cuptor, se scot din forme, apoi se insiropeaza si se lasa pe o tava. Dupa ce s-au racit, se ung cu dulceata de trandafiri si se spriteaza cu frisca batuta.


Se decoreaza cu cirese confiate, apoi se tin la frigider cateva ore.

Alte retete de dulciuri:

Cornulete cu rahat Prajitura snikers Prajitura cu gem

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de pui reteta video

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui reteta video
Cele mai apreciate rețete
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
1
Retete de Pasti

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao

Niciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
Lichior de cafea cu vanilie
2
Lichioruri

Lichior de cafea cu vanilie

Pentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...

Lichior de cafea cu vanilie
Pasca poloneza clasica
3
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Ciorba cu carne de porc
4
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala