Se prepara aluatul de savarina din faina, lapte, drojdie si se amesteca bine. Se lasa la dospit, dupa care se adauga ouale si laptele ramas. Se frama
Se prepara aluatul de savarina din faina, lapte, drojdie si se amesteca bine. Se lasa la dospit, dupa care se adauga ouale si laptele ramas. Se framanta bine si se lasa la cald o ora. Se asaza apoi aluatul in fomele de savarina, unse cu ulei si tapetate cu faina. Se mai lasa la dopsit inca 30 de minute, dupa care se dau la cuptor, la copt. Dupa ce s-au racit, li se taie un capacel, apoi se stropesc cu siropul preparat din zahar fiert si apa. Se umplu cu dulceata, iar deasupra se pune frisca falsa obtinuta din albusurile batute spuma cu zahar si zahar vanilat.
Savarinele se servesc imediat.
Alte retete de dulciuri:
Prajitura televizor Prajitura snikers Cozonac moldovenesc
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniUsor, spumos, gustos!
Sufleu de cartofi cu bacon si ceapa verde
Comentarii