Sarlota diplomat

Un desert delicios este sarlota diplomat. Pentru aceasta reteta sunt necesare urmatoarele ingrediente: frisca, galbenusuri, lapte, zahar, gelatina, piscoturi, alune ( arahide sau nuci), vanilie, rom.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 galbenusuri
  • 1 pahar lapte
  • 1 pahar zahar
  • 8 foi gelatina
  • 250 g pisco­turi de sampanie
  • 250 g frisca
  • 150 g alune turcesti
  • arahide sau nuci pisate
  • vanilie
  • rom.

Mod de preparare

Se pune pe foc laptele, adaugand galbenusurile frecate cu zaharul, vanilia si romul si amestecand mereu pana incepe sa se ingroase. Se ia la o parte si se adauga foile de gelatina dizolvate dinainte in 2—3 linguri de apa fierbinte. Se amesteca bine si se lasa sa se ra­ceasca putin. In acest timp, in forma de tort, sau in forma speciala de sarlota, se asaza piscoturile inmuiate intr-un sirop subtire de zahar si rom. Piscoturile se asaza unul langa altul pe fundul si pe la­turile formei.

In compozitia in care a fost lasata sa se raceasca putin, se pun alu­nele si frisca, un paharel de rom, se amesteca bine si se toarna in forma capitonata cu piscoturi. Se tine la gheata 3—4 ore.


Cand se serveste, se rastoarna pe farfurie.

Alte retete recomandate:

Tort diplomat

Tort diplomat cu capsuni

Tort diplomat de struguri

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa
Bucataras.RO

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa

Un chec pufos si tare bun la gust, eu am inlocuit zaharul vanilat simplu cu zaharul vanilat bourbon deoarece este mai aromat...

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide