Se coace un piscot de 60 cm. lungime si 5 cm. grosime din 6 oua batute cu 6 linguri de zahar, 1 praf de copt stins cu suc de lamaie, 2 linguri apa cal
Se coace un piscot de 60 cm. lungime si 5 cm. grosime din 6 oua batute cu 6 linguri de zahar, 1 praf de copt stins cu suc de lamaie, 2 linguri apa calduta si 8 linguri faina. Se coace blatul pe o tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Imediat dupa coacere, se scoate hartia de copt si se ruleaza piscotul cu ajutorul unui prosop presarat cu zahar praf, pentru ca piscotul sa nu se prinda de prosop. Se pune piscotul la rece.
Se deruleaza piscotul, se unge cu gem de gutui si se ruleaza la loc. Se pune in folie de aluminiu. Timp de o noapte se tine in frigider.
Apoi, se taie rulada in felii de 1cm. grosime, cu care se tapeteaza o forma de sarlota.
Gutuile se curata si se rad. Se calesc intr-o cratita acoperita, apoi se lasa sa se raceasca. Se pun in blender pentru a forma un pireu.
Gelatina se inmoaie in apa rece vinul se pune la fiert si cand a dat un clocot, se adauga gelatina topita, se ia de pe foc si se lasa la racit.
Intre timp, in pireul de gutui se pune vanilia, mierea si vinul cu gelatina. Se lasa la rece. Din cand in cand, se amesteca cu o lingura de lemn. Cand s-a racit compozitia, se incorporeaza in ea frisca batuta si se pune crema rezultata peste feliile de rulada din forma de sarlota. Se acopera cu restul de felii de rulada. Se tine cel putin 6 ore la rece, inainte de servire. Se orneaza cu frunze de lamaita.
Se serveste insotita de un vin alb sec.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii